Πως να βρείτε τη βίλλα Αμαλία - ενοικιαζόμενη βίλλα στα Χανιά Κρήτης

Η βίλλα Αμαλία ευρίσκεται στη πλαγιά του λόφου στην κορυφή του οποίου είναι χτισμένη η αρχαία «Απτέρα». Απέχει μόλις 6 χλμ. από την Σούδα και 13 χλμ. από τα Χανιά ενώ το Ηράκλειο απέχει 140 χλμ ανατολικά.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε οδηγίες για το πώς θα μας βρείτε, εάν φτάσετε σε οποιοδήποτε από τα δύο αεροδρόμια του νησιού η το λιμάνι της Σούδας. Μπορείτε να κινήσετε/μεγενθύνετε το χάρτη χρησιμοποιώντας το ποντίκι. Έχουμε σημειώσει τις διαδρομές με όση λεπτομέρεια μπορούσαμε. Οι δείκτες εμφανίζουν τη θέση της Βίλλας Αμαλία και των αντίστοιχων αεροδρομίων και λιμανιών κάθε διαδρομής.

Από Χανίά

Φεύγοντας από το αεροδρόμιο, μετά το βενζινάδικο της Shell που βρίσκεται δεξιά σας, πάρτε τον πρώτο δρόμο στα αριστερά (υπάρχει ταμπέλα "προς Χανιά").

Ακολουθήστε το δρόμο μέχρι το ρόταρυ (περίπου 2.5 χλμ), και στρίψτε δεξιά προς Χανιά. Μείνετε σ' αυτόν τον δρόμο, περάστε τα χωριά «Αρώνι» και «Πιθάρι». Μετά το «Πιθάρι» φτάνετε σε ένα δεύτερο ρόταρυ στο οποίο ο δρόμος χωρίζει δεξιά προς «Χανιά» και αριστερά προς «Σούδα». Στρίψτε αριστερά ακολουθώντας τις ταμπέλες για "Σούδα" και "Ρέθυμνο".

Ακολουθήστε τον κατηφορικό αυτό δρόμο μέχρι τέλους (6 περίπου χλμ). Καθώς φτάνετε στο κατώτερο σημείο του λόφου, περνάτε το βενζινάδικο της Shell που βρίσκετε αριστερά σας και συνεχίζετε ευθεία, μέχρι τον φωτεινό σηματοδότη (θα δείτε το supermarket ΣΥN.KA. στα δεξιά σας). Στρίψτε δεξιά, οδηγήστε περίπου 300 μέτρα και στρίψτε αριστερά προς την «Εθνική Οδό», ακολουθώντας την ταμπέλα προς «Ρέθυμνο» και «Ηράκλειο». Κρατήστε την αριστερή λωρίδα, περάστε κάτω από την γέφυρα και στρίψτε αριστερά στην ράμπα για να βγείτε στην εθνική οδό.

Οδηγήστε προς Ρέθυμνο για περίπου 6 χλμ. και θα δείτε δεξιά σας την ταμπέλα για τα χωριά "Απτέρα" και "Στύλος". Συνεχίστε ευθεία στην εθνική οδό και σε 500 περίπου μέτρα θα δείτε στο δεξί σας χέρι ένα μικρό εικονοστάσι.

Στρίψτε αμέσως δεξιά στον ασφαλτοστρωμένο ανηφορικό δρόμο (οδός ΠΤΟΛΙΟΙΚΟΥ). Μετά από 500 μέτρα, θα δείτε δύο ίδιες βίλλες. Προσπεράστε την πρώτη βίλλα, στρίψτε αριστερά και θα δείτε την πύλη για την βίλλα Αμαλία. Ο χώρος στάθμευσης είναι μπροστά από την κύρια είσοδο της βίλλας. Το κλειδί θα βρίσκεται στην πόρτα.

Από Ηράκλειο

Φεύγοντας από το αεροδρόμιο, ακολουθήστε τις ταμπέλες προς "Ηράκλειο". Αυτές θα σας οδηγήσουν στην εθνική οδό Ηρακλείου - Χανίων.

Μετά απο 3-4 χλμ. θα συναντήσετε ένα φωτεινό σηματοδότη. Συνεχίστε ευθεία στην εθνική οδό για περίπου 1,5 ώρα ακολουθώντας τις ταμπέλες για "Χανιά".

Περίπου 45 χλμ. μετά το Ρέθυμνο, στην είσοδο του κόλπου της Σούδας, θα βρείτε αριστερά σας την έξοδο που οδηγεί προς Απτέρα/Στύλο. Στρίψτε εκεί αριστερά και κάντε αμέσως μεταβολή γύρω απο τη νησίδα ασφαλείας, επιστρέφοντας προς Ρέθυμνο. Οδηγείστε στην εθνική οδό 500 περίπου μέτρα και θα δείτε στο δεξί σας χέρι ένα μικρό εικονοστάσι.

Στρίψτε αμέσως δεξιά στον ασφαλτοστρωμένο ανηφορικό δρόμο (οδός ΠΤΟΛΙΟΙΚΟΥ). Μετά από 500 μέτρα, θα δείτε δύο ίδιες βίλλες.

Προσπεράστε την πρώτη βίλλα, στρίψτε αριστερά και θα δείτε την πύλη για την βίλλα Αμαλία. Ο χώρος στάθμευσης είναι μπροστά από την κύρια είσοδο της βίλλας. Το κλειδί θα βρίσκεται στην πόρτα.